PUP-INFO   PUP-PLANNING   GEBOREN   MOJOS PUPS   BABY GALLERY   MOVIES  GROTER GROEIEN  BLIJE OUDERS 


Mijn pups worden verkocht met een verkoopgarantie , een Europees Paspoort en een gezondheidsverklaring.
Verder krijgen ze alle benodigde inentingen en worden ze ontwormd. In de meeste gevallen zullen de pups met stamboom verkocht worden, maar ik maak ook uitzonderingen.

Vanwege de nieuwe fokregels die in het leven zijn geroepen sinds Juni 2014 door de Raad ven Beheer die onze stambomen verschaft, is het onmogelijk geworden om telkens de juiste combinaties te kunnen maken met ouderdieren.
Momenteel zijn er een 10 reuen getest en de test is zeer beperkt. Niet iedere reu wordt getest en de keuze van bloedlijnen is hierdoor zeer beperkt!!
De voornaamste test die gedaan moet worden om stambomen te krijgen is een looptest van 1 km.

Indien de reu of teef dit kan volbrengen, dan is hij/zij goedgekeurd voor de fokkerij.
Er worden nog meer testen gedaan zoals een HUU test (blaasstenen test), een oogtest en exterieurtest, maar deze voorgaande testen geven nimmer uitsluiting om mee te fokken, met uitzondering op "droge ogen", wat in mijn hele fokcarriere niet 1 keer is voorgekomen bij jongere bulldogen, en maar 1 keer bij een bulldog op zeer oude leeftijd. Daarnaast zijn er veel andere oogaandoeningen die WEL veelvuldiig voorkomen in ons ras, maar daarmee mag een fokker gewoon doorfokken?? Voor mij onacceptabel. Want hieruit worden weer onze toekomstige fokdieren geboren, die we dan weer inzetten voor toekomstige fokkerij.
Dit houdt letterlijk in dat als een bulldog 1 km kan lopen, dat hij dan als "gezond" beschouwd wordt. Dit is voor mij niet zalig makend. Men fokt niet alleen met een ouderdier maar ook met achterliggende bloedlijnen.  Een reu/teef die door de test heen komt, kan voorouders hebben met bepaalde erfelijke aandoeningen zoals epilepsie, kanker, botproblemen, onvoldoende bespiering in aanleg, hartproblemen en ademhalings aandoeningen. Maar kan zelf dus ook nog diverse gezondheidsproblemen of andere aandoeningen hebben.
Vandaar dat ik naar de ouder kijk, maar vooral ook naar de voorouders... vaak slaan erfelijke aandoeningen een generatie over en is het dus zeer dom om alleen naar een ouderdier te kijken en geen verdere afwegingen te maken.
Helaas gaan de nieuwe fokregels van de Raad van Beheer hieraan voorbij en gaat dit op de lange termijn problemen geven in ons geliefde ras.
Daarnaast is het zeer belangrijk om inteelt te voorkomen en om dit te voorkomen moeten we met zoveel mogelijk diverse bloedlijnen fokken om ervoor te zorgen dat er voldoende verschillende genen in de bloedlijn van een pup zitten, om allerlei aandoeningen te voorkomen.
Nu de keuze van dekreuen zeer klein is geworden die ik als fokker kan gebruiken, zal het voorkomen dat ik dus vanwege gezondheid van toekomstige pups zal kiezen voor een Buitenlandse reu of een reu die niet op het lijstje van de Raad van Beheer staat, zodat er  combinaties ontstaan die dan "geen" stamboom krijgen.
Maar voor mij blijft het belangrijkste uitgangspunt in de fokkerij om "gezond" en "verantwoord" te fokken en niet om alleen te vermeerderen en niet vooruit te kijken en het hierdoor mogelijjk te maken om gezond te kunnen blijven fokken in de toekomst...danwel met of zonder stamboom. Het belangrijkste voor mij is dat puppymensen een gezonde bulldog hebben en dat ik achter mijn fokkerij kan blijven staan en hierdoor ook mijn verplichtingen in garanties kan nakomen indien nodig.
Ten allen tijden krijgt u dus gewoon een koopcontract, garantie op erfelijke aandoeningen en weet u welke ouders en voorouders uw pup heeft!!

De puppies worden in huis grootgebracht en zijn daardoor gewend aan alles wat in en rondom huis gebeurd.
Daarnaast kunnen ze heerlijk spelen met de andere bulldoggen hier in huis (als ze wat ouder zijn natuurlijk) en worden helemaal vertroeteld. Met andere woorden: de pups zijn zo goed mogelijk gesocialiseerd. Vanaf 9 weken leeftijd mogen ze naar hun nieuwe ouders...

Verder is het voor mij erg belangrijk dat indien de pup het nest verlaten heeft, ik een nauwe band blijf houden met de nieuwe eigenaren. Zo blijf ik op de hoogte van de pup, en dit draagt mede toe aan een volledig beeld van het nestje. En uit het oog..is bij mij zeker niet uit het hart!


Ik fok alleen met goede ouderdieren. Indien er op eniger wijze voor mij aanleiding is om hieraan te twijfelen, dan wordt er met de betreffende bulldog niet gefokt. Ik probeer hierdoor zoveel mogelijk erfelijke afwijkingen uit het ras te fokken, zoals o.a. oogproblemen, botproblemen, afwijkende luchtpijpen en lange verhemeltes.
Selecteren op ouderdieren is de enige manier om toe te dragen aan verbetering van ons geliefde ras. Mocht er ondanks mijn verantwoordelijk keuze toch een probleem voordoen met de pup of opgroeiende pup, dan sta ik altijd voor u klaar met raad en daad.

Neem ook een kijkje op onze pagina "
RasInfo", waarin u uitleg vind omtrent de gezondheids aspecten van een bulldog.

Heeft u nog vragen? Neem  gerust :: contact :: met me op.

   


"Quality begins on the inside... and then works its way out"